Нова душа на “Ако одам во Битола“, во преработка на Благојче, Димитар, Сара Мејс

Во големата сала на Центарот за култура во Битола беше промовирана преработката на песната “Ако одам во Битола“ на авторот Петар Георгиевски – Калица, која за многумина е најубавата битолска песна во поновата музичка историја.

Музичката преработка на оваа песна ја направи Благојче Трајковски, ја отпеа Димитар Андоновски, сето тоа е напополнето со звуците на харфата на Сара Мејс, заедно со групата “Фонтана“ од Битола и Камерниот оркестар на Битола.

Песната е напишата во 1989 година, а да се преработи оваа песна е тешка работа. Но, кога ќе се соберат на едно место професионалци, како што се Благојче Трајковски, Димитар Андоновски, Сара Мејс, група “Фонтана“ и Камерниот оркестар, тое не само што е возможно туку е и одлично направено.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s