(ВИДЕО) Прв пат по 28 години Пинк Флојд се обедини да снима протестна песна против војната во Украина

Пинк Флојд повторно се обединија за да го снимат својот прв нов материјал по 28 години, протестна песна против војната во Украина.

Еј еј, стани! ги прикажува Дејвид Гилмор и Ник Мејсон заедно со долгогодишниот басист на Флојд, Гај Прат и Нитин Сони на клавијатури.

Но, песната е направена врз основа на рефренот на украинскиот пејач Андриј Хливнјук од бендот Boombox и е наменета и како зајакнување на моралот за народот на Украина и содржи повик „за мир“.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s