„Некст Тајм“ ја обработија „Кога падна на Пирина“ во чест на Јане Сандански

Во преполната сала на киното „Милениум“ во Скопје се одржа премиерата на видеозаписот за песната „Кога падна на Пирина“, последна од бројните обработки на македонски народни бисери на дуото „Некст тајм“.

Како и на претходните обработки, браќата Мартин и Стефан Филиповски соработуваа со врвни професионалци. Како што велат на снимањето на песната „Кога падна на Пирина“ и на видеозаписот работеле долго време, а воедно, ова е нивна посвета на славниот македонски револуционер, кој беше убиен на 22 април 1915 година на Пирин Планина, Бугарија, во близина на Рожденскиот манастир.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s