(ВИДЕО) Џафери се сретна со Володимир Зеленски: Бесен сум на човештвото што дозволи да сме неми сведоци на војна за која што верувавме дека е дел од историјата

Претседателот на Собранието Талат Џафери попладнево се сретна со претседателот на Украина Володимир Зеленски.

„И покрај тоа што сум војник, и покрај свежите сеќавања од војните на Балканот. Онемен и бесен. Бесен на човештвото што дозволи да сме неми сведоци на војна за која што верувавме дека е дел од историјата. Растревожен сум од бројот на гробови чии леи не ги догледува човековото око, а видов само дел во Буча и Ирипин. Бесен што светот нема доволно силен глас да и каже стоп на оваа безумна инвазија“, рече Џафери пред Зеленски.

Претходно Џафери беше во посета на Буча и Ирпин.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s