Фолкерите го „начекаа“ Спасовски во Турција

За време на музичкиот фестивал кој се одржува во Измир, Турција, нашите фолк музичари кои се гости на настанот го ,,начекале” министерот за внатрешни работи Оливер Спасовски, а средбата ја искористиле да се фотографираат заедно.
Фотографијата ја објави фолк пејачката Елена Велевска, со пораката –Браќа и сестри Македонци!

Покрај неа, во Турција деновиве гостуваа и Адријана Алачки, Благоја Грујовски, водителката Ирена Спировска… Станува збор за фестивал кој трае три дена и е во чест на македонско-турското пријателство.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s