фондацијата „Заев – Едно општество за сите“ испрати 20 тони производи хуманитарна помош во Украина

Преку Фондацијата „Заев – Едно општество за сите” испративме 20 тони производи македонска хуманитарна помош за војската и за цивилното население во Украина, напиша поранешниот премиер Зоран Заев.

Заев информираше дека помошта до Украина е доставена со помош на пратеник во украинскиот Парламент и веќе пристигнала во Одеса.

„Помошта ја доставивме во координација со Горениук Олександр, пратеник во Парламентот на Украина. Помошта пристигна во Одеса, стратешка позиција на демократска Украина, но и град од каде нашиот Крсте Петков Мисирков дејствуваше за македонските работи. Нека биде оваа помош придонес кон заштитата на украинското население кое е под воената агресија од страна на Русија. Поддршката на независноста и суверенитетот на Украина и осудата на руската воена инвазија е наша јасна позиција како припадници на западниот, демократски и мирољубив свет“,

се додава во објавата на Заев.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s