Пробиена левата тунелска цевка на тунелот Фариш, експресниот пат Градско – Прилеп се гради со силно темпо

Пробиена левата тунелска цевка на тунелот Фариш, честитки до изведувачот и до сите учесници во изведбата на овој не така едноставен машински зафат на втората делница од експресниот пат Градско – Прилеп, изјави министерот за транспорт и врски Благој Бочварски, кој денеска заедно со заменик министерот Беким Реџепи, директорот на Јавното претпријатие за државни патишта Ејуп Рустеми и заменик директорот Благојче Трпевски присуствуваа на пробивањето на левата тунелска цевка на тунелот во Фаришката клисура, кој се наоѓа на втората делница Дреново – Фариш на новиот експресен пат кон Прилеп.

Вредноста за изградба на втората делница од Дреново до Фариш изнесува повеќе од 33 милиони евра, а само за тунелот се инвестираат 5,7 милиони евра. Министерот истакна дека динамиката на изградба на оваа делница, но и генерално на целата траса од експресниот пат Градско – Прилеп се одвива со силно темпо.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s