Николовски: Постигнавме договор со винариите и лозарите – 13 денари за смедеревката, 15 денари за вранецот

Министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство, Љупчо Николовски информираше дека по вчерашните долги и исцрпни консултации со винариите и лозарите, постигнат е договор за овогодинешните откупни цени за грозјето, 13 денари за смедеревката, а за вранецот 15 денари.

„Заеднички сите ќе постигнеме историско најголемо зголемување од 30%, односно 3 денари повеќе споредбено со ланските откупни цени.
Уште еднаш ја докажуваме нашата грижа за секој еден во овој сектор, лозарите и винариите“, посочи Николовски.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s