Мицкоски го кажа референдумското прашање, референдумот ќе биде задолжителен

Лидерот на опозициската ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски вечерва по состанокот на ИК, информираше дека партијата ќе собира потписи за задолжителен референдум против Договорот за добрососедство со Бугарија.

Во наредната недела партијата ќе собере 100 квалификувани потписи за референдум, што ќе се достави до Собранието.

-После тоа ВМРО-ДПМНЕ ќе пристапи кон собирање на 150 илјади потписи од граѓани. Прашањето ќе биде „Дали сте за напуштање на важноста на законот за ратификација за Договорот за добрососедство меѓу Македонија и Бугарија од 18.01.2018 година?“ ВМРО-ДПМНЕ ќе повика за гласање за поништување на овој Договор. Ова ќе биде одговор на народот, рече Мицкоски во обраќање пред седиштето на партијата.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s