(Видео) Пратеничка на СДСМ во Советот на Европа го бранеше македонскиот јазик и идентитет – жестока кавга со бугарски колега

Пратеничката на СДСМ, Соња Мираковска која во Советот на Европа жестоко се расправаше со бугарскиот пратеник Александар Јорданов.

Јорданов порача дека за Македонија реално да ги започне преговорите со Европската Унија најпрво треба да го промени Уставот и Бугарите да влезат во него. Мираковска му порача на својот бугарски колега дека никогаш не може да го оспори македонскиот идентитет.

-Вие мене ниту на моите сограѓани не можете никогаш да им кажете дека зборат на погрешен јазик. Јас сум Македонка, говорам на македонски јазик живеам во Македонија сега наречена Северна Македонија. И тоа е мојот идентитет, вели Мираковска.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s