Во Бунарџик се отвоти нова фабрика, започнаа да се произведуваат воздушни перничиња

Нова 30 милионска инвестиција во ТИРЗ. Денеска во Бунарџик се отвори фабриката „ЈФА аутомотив“ каде ќе се произведуваат инфлаторни воздушни перничиња за европскиот пазар.

Новата фабрика е американско-кинеска инвестиција на компаниите Јан фенг и АРЦ. Од таму велат дека она што ќе се произведува во оваа фабрика ќе ги штити луѓето од несреќи и повреди.

Работевме навистина напорно за да го направиме овој чекор за отворање на капацитетите и сум сигурен дека во перспектива, Македонија ќе биде една успешните бизнис соработки. -Мајк Хејг – ЈФА Аутомотив.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s