(Видео) Премиерот ковачевски во посета нкомпанијата “Алпин Ком” Делчево, една од најголемите фирми во дрвопреработувачката индустрија

Инвестиции кои обезбедуваат енергетска независност се приоритет. Компанијата Алпин Ком која денес ја посетив е одличен пример за реализација на визијата за енергетска трансформација, и тоа во услови на криза.

Алпин Ком е домашна компанија која пред сѐ прерасна во една од најголемите фирми во дрвопреработувачката индустрија во регионот, но брзо се развива и веќе го проширува бизнисот. Нивната нова инвестиција е фотоволтаична централа, на површина од 35 декари, со моќност од 1,8 мегавати, за продажба на електрична енергија.

За да го олесниме пристапот до обновливи извори на енергија, ги поедноставиме процедурите за инсталирање фотоволтаици и за граѓаните и за компаниите. Овозможуваме енергетска транзиција, тоа е нашиот влог во иднината.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s