Делчево трајно го решава деценискиот проблем со чиста вода за пиење, започна изградба на пречистителна станица

Денеска е важен ден за Делчево бидејќи се става крај на деценискиот проблем со чиста вода за пиење на граѓаните. Со изградбата на пречистителната станица, каде по современи стандарди и современа технологија ќе се преработува водата за пиење, Делчево трајно го решава проблемот со квалитетот на водата за пиење и со загубите на водата.

Воедно, с. Габрово и с. Ѕвегор добиваат комплетно нова водоводна инсталација, а со фотоволтаичната централа која е исто така дел од проектот, делумно ќе се покријат потребите за електрична енергија за бунарите и прочистителната станица.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s