Премиерот Ковачевски ја посети компанијата „Фротирка компани АД Делчево”“

Задоволство е да се видат домашни компании кои постојат и над 60 години на пазарот, како што е компанијата „Фротирка компани АД Делчево“. Оваа компанија своите производи ги извезува во над 20 земји, континуирано инвестира во модернизирање на производството и лансира нови производи.

Успехот на ваквите компании е и национален успех. Владата е тука да ги поддржува и следи во нивниот развој, што е важно за севкупната економија особено во овие кризни времиња.”, напиша премиерот на ФБ

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s