Премиерот Ковачевски се сретна со новата американска амбасадорка, Анџела Прајс Агелер

Добредојде за новата амбасадорка на САД Анџела Прајс Агелер. Нашето стратешко партнерство продолжува да се развива, ние сме НАТО сојузници, а САД се наш голем пријател и партнер.

Поддршката за евроинтеграциските процеси која ја добиваме од САД е од огромно значење и јас сум уверен дека истата ќе продолжи и ќе се интензивира.

На нашата средба ја информирав амбасадорката за сите важни прашања врзани со справувањето со економската и енергетската криза, како и за можностите кои стојат пред нас на нашиот европски пат. Граѓаните заслужуваат подобар живот и побогата и подобра иднина, а поддршката од САД е исклучително важна во овој процес.

Ѝ посакувам успешен мандат на амбасадорката Агелер.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s