(Видео) Потпишан договор – АЛБАНИЈА ЌЕ ВРАТИ 21 ИКОНА КОИ БЕА УКРАДЕНИ ПРЕД 9 ГОДИНИ ОД СТРУШКО

Дваесет и една вредна икона од 18. и 19. век од црквите и манастирите во регионот на Струга и Дебар, а кои беа украдени и однесени во Албанија, по девет години ѝ се враќаат на Северна Македонија.

Една од нив, албанскиот премиер Еди Рама, на заедничката меѓувладина седница денес, симболично му ја врати на премиерот Димитар Ковачевски

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s