Во Македонија е извршена првата трансплантација на црн дроб од починат донор

“Честитки до колегите од Клиниката за Дигестивна хирургија, КАРИЛ и Гастроентерохепатологија за историската прва трансплантација на црн дроб од починат донор. Со овој нов дострел на македонското здравство во транплантациит, се потврдува стручноста и посветеноста на македонските лекари. Се радувам на секој нов успех, секоја трансплантација значи спасување на живот или полесно секојдневие на пациентите”, напиша поранешниот министер за здравство Филипче.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s