(Видео) „Црвена Јабука“ ја препееја „Ако умрам ил загинам“ од Јонче Христовски

Босанскиот бенд „Црвена јабука“ го објавија нивниот нов албум на кој се наоѓа и песната „Ако умрам ил загинам“ напишана и отпеана од доајенот на македонската народна песна, Јонче Христовски.

Новиот албум е насловен „Нека нова јутра“ кој беше најавен со насловната песна и спот. Автор на повеќето песни е Мирко Шенковски Геронимо кој заедно со Дражен Жериќ Жера и Лариса Пашалиќ ги потпишува и сите аранжмани на песните. Петнаесет нови песни со ретро звук потсетуваат на Јабука во нејзините најдобри денови, темата е љубовта, а многу од нив се со контурите на Сараево. Покрај Џеронимо, авторскиот тим го сочинуваат: Дино Мухаремовиќ, Фадил Бутуровиќ, Драгана Кајтазовиќ-Шенковски, Мирза Хамзакдиќ Харо, Амир Мисирлиќ и Златан Фазлиќ.

На албумот се наоѓа и омотот на големиот хит „Тонка“ од Нови Фосили, отпеан од Жера во спомен на големиот композитор и пријател Рајко Дујмиќ и Мариј Пејиќ.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s