Џамбазов и Гуру Харе го промовираа спотот за преработката на „Заветна“

Преработката на „Заветна“ во блуз манир од  Игор Џамбазов и Гуру Харе сега доби и видео спот. Новиот аранжман е на Игор Атанасоски – Харе а беше промовиран во октомври. Покрај неколку гости на инструменти, придружните вокали ги пее Тамара Тодевска.

Оригиналната верзија ја испеа Пепи Бафтироски, а е авторско дело на браќата Миле и Ѓорѓи Барбаровски.

Спотот е составен од инсерти од неколку култни македонски филмови како „Републиката во пламен“, „Мис Стон“ и други кои ги отстапи Кинотека на Македонија.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s