АД ЕСМ на 12.01.2023 година произведe 19.774 MWh, продаде и 330 MWh вишок електрична енергија

Ставени се во функција сите државни капацитети за производство на електрична енергија, што се случува првпат после 70 години истовремено да работат сите електрани на АД ЕСМ со максимален капацитет и во исто време да биде вклучен и ТЕЦ Неготино, која термоелектрана има статус на ладна резерва.

АД ЕСМ на 12.01.2023 година произведe 19.774 MWh електрична енергија, со што целосно ги задоволи потребите на домаќинствата и малите потрошувачи.

Во Термоелектраните произведени се 16.344 MWh, а во хидроелектраните и во Ветерниот парк Богданци произведени се 3.430 MWh.

Во изминатото деноноќие АД ЕСМ продаде 330 MWh вишок електрична енергија.

1 Comment

 1. Колку продават EVN на Балканскиот простор ?

  Eco od Site vidovi WIA?

  Importieren Wasserkraft Strom?

  Ветер и Сонце се во ECO.

  Колку ви се зголемени потрошната од 90 и 00 ?

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s