Според обложувалниците, Украина е прва за победа на Евровизија

Обложувалниците на украинската песната „Heart of Steel“ и даваат дури 16 проценти шанси за победа.

Во текот на февруари повеќето европски земји ќе избираат свои претставници за Евровизија. Досега само Холандија, Израел, Белгија, Албанија и Украина избраа песни кои ќе ги претставуваат, а Словенија и Кипар го имаат само името на изведувачот.

На четири месеци пред почетокот на Евровизија, обложувалниците се отворени, а убедливо води Украина. Букмејкерите на украинската група „Тврочи“ и песната „ Heart of Steel“ и даваат дури 16% шанса за победа, иако повеќето од песните се уште не се познати.

Украина избра свој претставник уште во декември во подземната станица во Киев, претворена во воено засолниште.

Евровизија ќе се одржи во Ливерпул во мај.
Вака звучат преставниците на Украина за овогодинешната Евровозија:

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s