Новинари и граѓани со честитки и пофалби до македонската полиција: Безбедноста на највисоко ниво, достоинството сочувано!

Бројни честитки и пофалби до МВР и македонската полиција на социјалните мрежи од страна на новинари и граѓани за вчерашното одбележување на 151 година од раѓањето на македонскиот револуционер Гоце Делчев.

Од сето она што можевме да го видиме во текот на вчерашниот ден, министерот за внатрешни работи Оливер Спасовски си го исполни ветувањето дадено во неколку наврати за време на неговите медиумски гостувања во изминатите денови – дека нема да дозволи понижување на македонскиот народ и на државата и дека никој не треба да се грижи за безбедноста, за што сведочат изјавите и објавените статуси по социјалните мрежи од страна на новинари и граѓани кои беа дел од чествувањето.

Ова се само дел од мноштвото објави во кои се упатуваат честитки до МВР за организацијата на настанот на гробот на Делчев и за спроведувањето на безбедноста на граничните премини.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s