Хип-хоп и севдалинка: Амира Медуњанин сними дует со „Хелем Нејсе“

Сараевскиот колектив „Хелем Нејсе“ направи нов чекор напред во својата музичка работа. Со објавувањето на новиот сингл „Ружа“ носат уникатен спој на хип-хоп музика и севдалинка, а за песната придонесе и познатата интерпретаторка на традиционалната босанска песна – Амира Медуњанин.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s