DW Македонски – Тимот за спасување на АРМ започна со спасувачки операции во погодените подрачја во Турција

Тимот за спасување на АРМ започна со спасувачки операции во погодените подрачја во Турција. Тим од 24 припадници на специјалните сили и двајца инструктори за кучињата-трагачи се во Карахкамраш каде се вклучени во пребарување и извлекување на жртвите од катастрофалниот земјотрес.

Со нив се и двете кучиња-трагачи Кони и Пикси, за кои повеќе можете да прочитате на следниот линк👇

http://dw.com/p/4NBiK

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s