„Лет 3“ ќе пее за Хрватска на Евросонг- шок од настапот на „Дора“

Хрватска– Од тантела до бомби и мустаќи како Хитлер, евровизиската песна на Хрватска е една од најскандалозните кои ќе ги видиме на Евровизија 2023.

Хрватската група Лет 3 ќе ја претставува Хрватска на Евровизија со песната „Mama ŠČ!“, откако победија на 3-часовното музичко шоу „Дора“, кое се одржа традиционално по 24-ти пат.

Нашминкани и со воени униформи, со историски мотиви, чудни написи и комплетно скандалозен настап, тие очигледно се одлучни годинава да остават впечаток и да се зборува за Хрватска на Евровизија.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s