(Видео) Бајден во ненадејна посета на Киев

Американскиот претседател Џо Бајден пристигна во ненадејна посета на Киев.

Ова е прва посета на Бајден на Киев како претседател на Соединетите Американски Држави, во време кога земјата е во војна со соседна Русија.

Објавени се и првите фотографии од американскиот претседател во главниот град на Украина.

На нив Бајден може да се види како го придружува украинскиот претседател Володимир Зеленски на улиците на Киев.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s