(Фото и Видео) Министерката Петровска пристигна во Украина, се сретне со претставници на украинските власти

Министерката за одбрана Славјанка Петровска утрово пристигна во посета на Украина, во знак на поддршка на украинското лидерство и украинските граѓани во борбата за одбрана на својата земја и зачувување на својот суверенитет, соопштија од Министерството за одбрана.

Како што додаваат, Петровска во Украина при средбите со претставници на официјален Киев ќе го пренесе ставот кој Македонија го имаше од самиот почеток на руската агресија, а тоа е дека Македонија целосно го поддржува украинскиот суверенитет во своите меѓународно признати граници и дава поддршка на правото на Украина за самоодбрана. Воените дејствија, уништувањата и страдањата на украинскиот народ, се наведува во соопштението од МО, мора веднаш да запрат.

Како што е најавено, министерката Петровска во Украина лично ќе се запознае со последиците од уништување и разорување предизвикани од руската агресија, а од претставниците на официјален Киев одблиску ќе се информира за состојбата на теренот.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s