Објавена последната снимена песна на Шабан Шаулиќ (Видео)

Четири години по смртта на Шабан Шаулиќ, обожавателите на кралот на фолкот конечно добија можност да ја слушнат песната што тој ја снимил неколку недели пред трагедијата.

Песната „Где сте сада другови“ беше објавена на официјалниот „Јутјуб“ канал на Шабан Шаулиќ и веќе во првите часови предизвика ентузијазам кај публиката, а видеото снимено во студиото на Бане Васиќ, кој и ја потпиша композицијата, го овековечи моментот кога кралот на фолкот за прв пат ја испеа песната.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s