Отворен првиот центар за лекување од дебелина во Македонија

Mакедонија го доби првиот центар за лекување од прекумерна тежина.

Ќе функционира во рамките на болницата Осми септември, каде во процесот ќе бидат вклучен цел тим медицински кадар.

Дел од тимот е и д-р Танер Хасан, кој за Канал 5 вели дека дебелината добива епидемиолошки размери..

Со доктор Танер разговараше Мирјана Мирчевска Јовановиќ.

Целиот разговор погледнете го во видеото.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s