Лорин повторно ќе ја претставува Шведска на Евровизија

Песната „Tattoo“ на Лорин го доби гласот на меѓународното жири, но и гласот на јавноста. Лорин го освои првото место со 177 поени наспроти 138-те поени на второпласираниот.

По шест недели натпреварување конечно е познат победникот на Мелодифестивален. Лорин повторно ќе ја претставува Шведска на Евровизија.

Таа победи со песната „Tattoo“ (Тетоважа) и ќе се обиде по вторпат да победи на Евровизија, која годинава ќе се одржи во Ливерпул, Британија.

Од почетокот на натпреварувањето се претпоставуваше дека Лорин ќе победи, а Шведска знаејќи дека се натпреварува на Мелодифестивален е меѓу фаворитите на евровизиските обложувалници.

Loreen – Tattoo | Sweden 🇸🇪 | Official Music Video | Eurovision 2023

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s