Претседателот Пендаровски со сопругата ја посетија Аврамската семејна куќа во Абу Даби

“Посета на Аврамската семејна куќа во Абу Даби, импозантно архитектонско дело со чиј дизајн и мисија се доловуваат заедничките вредности на јудаизмот, христијанството и исламот, и служи како платформа и образовен центар за меѓусебно разбирање, прифаќање и толеранција.”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s