ВИДЕО: Незапаметен хаос во Скопје го прекина ракометното дерби!

Ракометното дерби меѓу Вардар 1961 и Еурофарм Пелситер донесе вистински хаос кога гостинската навивачка група „Чкембари“ влезе на трибини. Гостите користеа пиротехника, дел од несовесни навивачи ја фрлија во неутралната публика.

Полицијата реагираше, но тешко можеше да го смири хаосот. Влегоа и домашни навивачи на терен од трибината и малку фалеше за огромен инцидент. Дел од публиката која беше близу до трибината кај гостинските навивачи кои беа околу 500 ги напушти своите места.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s