(Фото и видео) Три години од македонското членство во НАТО

Со интонирање на македонската и химната на НАТО, преку дефиле на ешалоните и примопредавање на македонското знаме, со показни вежби на полкот за специјални операции но и свечен прелет на два борбени авиони „Ф-16“, денес во касарната „Илинден“ во Скопје се одржа централна свеченост за одбележување на третата годишнина од членството на Северна Македонија во НАТО.

Премиерот Димитар Ковачевски, пред присутните во касарната Илинден нагласи дека со членство во Алијанската Македонија повеќе не е сама а влезот во НАТО е излез од несигурност.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s