Со највисоки државни и воени почести во Белград, премиерот Ковачевски беше пречекан од премиерката на Република Србија, Ана Брнабиќ

🇲🇰🇷🇸 Со највисоки државни и воени почести во Белград, премиерот Ковачевски беше пречекан од премиерката на Република Србија, Ана Брнабиќ, по што следеше тет-а-тет средба.

Во фокусот на разговорите се севкупните билатерални односи, кои се без отворени прашања меѓу Северна Македонија и Србија како и соработката меѓу двете држави која е сестрана и добро развиена.

Соговорниците говореа и за европската иднина на Западен Балкан, како и реформските процеси и услови кои се залагаат да ги исполнат земјите за што побрза интеграција во ЕУ.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s