Финска стана 31-та членка на НАТО – двојно зголемувајќи ја границата која алијансата ја споделува со Русија

Финска стана 31-та членка на НАТО, со што двојно се зголеми и должината на границата на земјите членки на Алијансата со Русија.

Пото пред седиштето на НАТО, сино-белото знаме на Финска го зазеде своето место меѓу останатите 30 знамиња на државите членки на Северно-атлантската алијанса.

Членството на Финска во НАТО е нов дипломатски пораз на Русија и претседателот Владимир Путин.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s