(Видео) Премиерот Ковачевски денеска ја посети компанијата „Левидиагро ДООЕЛ“ од Кочани, специјализирана за откуп, преработка и пласман на ориз

Во секојдневна комуникација со стопанството и со граѓаните, креираме навремени и таргетирани мерки, во интерес на сите. Денеска ја посетив компанијата „Левидиагро ДООЕЛ“ од Кочани, специјализирана за откуп, преработка и пласман на ориз, која е пример како успешно може да се работи и во услови на криза, обезбедувајќи плати и истовремено исполнувајќи ги обврските кон државата. За нив, со доброто менаџирање, успехот е неминовен.

Како одговорна Влада, секојдневно ја следиме состојбата на терен и согласно тоа носиме мерки кои се во насока на заштита на потребите на компаниите и на граѓаните.

Нашата цел е да го заштитиме стандардот на граѓаните, но и ликвидноста на компаниите. За нас се сите важни и граѓаните и стопанството.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s