„Диносаурусите“ на југословенската панк сцена конечно снимија дует

Диносаурусите на панк сцената Даре Кауриќ и Давор Гобац („Психомодо поп“), кои пораснаа со The Ramones во тинејџерските години, конечно најдоа време, се затворија во студио и снимија заедничка песна во стилот на нивните идоли. Тоа е нивна прва соработка, а резултатот е блескава рокенрол ракета наречена „Фали ми… Музика за плес“.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s