КОД најава: Блиски соработници на најопасниот американски десничарски екстремист Роб Рундо престојувале во Македонија

Еден од најопасните американски десничарски насилни екстремисти, Роб Рундо, минатиот месец е уапсен во Романија со лажен хрватски пасош, а утврдено е дека со години се криел на Балканот меѓу истомисленици во Бугарија, Србија и Грција.

Негови блиски соработници ја посетувале и Македонија, а во вечерашното издание на КОД одговорите на оваа тема од истражувачкиот новинар на Белин- гкет, Мајкл Колборн, како и ставот на Агенцијата за разузнавање.

Во КОД вечерва и интервју со професорот Методи Хаџијанев за опасностите од деничарскиот екстремизам.

Повеќе и за начинот на кој надлежните институции се справуваат со овој проблем дома, но и за ризиците кои доаѓаат однадвор особено од десничарите од соседството коишто го негираат постоењето на Македонија.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s