(Галерија) Чарлс Трети и Камила денеска се крунисани за крал и кралица на Обединетото кралство

Чарлс Трети и Камила денеска се крунисани за крал и кралица на Обединетото кралство на традиционална церемонија во Вестминстерската опатија во Лондон во присуство на околу 2.200 луѓе, меѓу кои членови на кралското семејство, познати личности, верски водачи и шефови на држави. Крунисувањето на улиците на Лондон го поздравија илјадници симпатизери на монархијата, но своето незадоволство го искажаа и антиројалисти.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s