(Фото) Претседателот Пендаровски со сопругата присиствуваа на крунисувањето на кралот Чарлс Трети

Искрени и срдечни честитки по повод крунисувањето на британскиот Крал Чарлс Трети и Кралицата Камила. Благодарност за честа и поканата да присуствуваме на оваа церемонија од историско значење во Вестминстерската опатија во Лондон.

Македонско-британските релации се темелат на заеднички и универзални вредности. Годинава одбележуваме јубилеј од три децении од воспоставувањето на дипломатските односи, кои уверен сум ќе продолжат да се продлабочуваат.

//

Heartfelt congratulations on the occasion of the #Coronation of Their Majesties King Charles III and Queen Camila.

Honoured to have been invited and had the opportunity to attend this historic event at #WestminsterAbbey in London.

We continue the Macedonian-British friendship and partnership as we are marking 30 years of diplomatic relations.

The Royal Family

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s