Десетина компании од преработувачката индустрија ќе ја претставуваат Македонија на еден од најпрестижните саеми за храна и пијалоци #TuttoFood2023, во Милано

Десетина македонски компании од преработувачката индустрија во наредните четири денови ќе ја претставуваат нашата земја на еден од најпрестижните меѓународни саеми за храна и пијалоци #TuttoFood2023, кој се одржува во Милано.

На годинешното саемско издание пред илјадниците посетители ќе бидат изложени 2.500 производи од 45 земји. Нашето учество на овој значаен саем им помага на домашните компании во стекнување на нови извозни пазари. Годинава преку бројни настани, фокусот на саемот е ставен на одржливоста на прехранбената индустрија.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s