(Видео) Американскиот државен секретар Ентони Блинкен …ИМАМЕ СИЛНО ПАРТНЕРСТВО СО МАКЕДОНИЈА, НЕВЕРОЈАТНО ЦЕНЕТ СОЈУЗНИК ВО НАТО…

Американскиот државен секретар Ентони Блинкен …ИМАМЕ СИЛНО ПАРТНЕРСТВО СО МАКЕДОНИЈА, НЕВЕРОЈАТНО ЦЕНЕТ СОЈУЗНИК ВО НАТО…

Имав чест и задоволство да се сретнам со американскиот државен секретар, Ентони Блинкен од кого ја добив пораката дека Северна Македонија има недвосмислена и силна поддршка од САД во евроинтегративните процеси.

Нашите односи и соработката се повеќеслојни и силни. Доказ за тоа е успешниот стратешки дијалог кој дава резултати. Благодарение на стратешкото партнерство надминавме голем број препреки изминатите децении и успешно ги реализираме нашите стратешки цели за влез во НАТО алијансата и во Европската Унија, со која веќе се отворија пристапните преговори.

Нашата соработка со САД се темели на вистински вредности и ќе продолжиме да ги негуваме нашите пријателски и партнерски односи.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s