Македонија и САД потпишаа Меморандум за разбирање за создавање стратешко партнерство за борба против дезинформации

Македонија и САД потпишаа Меморандум за создавање стратешко партнерство за борба против дезинформации.

Денеска, го потврдуваме нашето силно партнерство со САД. Со почитуваниот Џејмс Рубин, специјалниот претставник и координатор на Центарот за глобален ангажман на американскиот Стејт департмент, потпишавме Меморандум за разбирање меѓу САД и Северна Македонија за создавање стратешко партнерство за борба против дезинформации.

Ова ќе ни овозможи интензивна соработка во спротивставувањето на манипулациите со информации и борбата со дезинформации и ќе е огромна поддршка за Северна Македонија во градење на цврста демократија и стабилна и просперитетна држава.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s