СДСМ оддаде почит и положи цвеќе на спомен обележјата на борците од НОБ по повод 9-ти мај

СДСМ оддаде почит на борците од НОБ по повод 9 Мај – Денот на победата над фашизмот.

Партиската делегација на СДСМ во состав: Даниела Николова – пратеничка, Љатифе Шиковска – пратеничка и Петар Петковски од СДММ положи цвеќе на спомен обележјата на борците од НОБ во Скопје.

Со гордост оддаваме почит кон борците од Народно ослободителната борба на кои им ја должиме слободата.

Темелите на нашата државност почиваат на антифашистичката борба чии идеали обезбедија денеска да живееме во слободна, модерна и демократска држава, порачаа од СДСМ.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s