За нејзиниот настап сѐ уште се зборува: Ја запали евровизиската сцена со својот огнен танц

Претставничката на Израел на Евровизија е Ноа Кирел (22), во родната земја е многу популарна актерка, пејачка и судија во шоуто „Израел има талент“.

Благодарение на младата ѕвезда, Израел влезе во финалето на Евровизија, а нејзиниот настап се прераскажува по првата полуфинална вечер.

Таа е родена во малото гратче Раанана во централниот дел на Израел и се чини дека е предодредена да биде ѕвезда уште од рана возраст.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s