Фото на денот | Стефан Богоев пред кооперација во Јаргулица, радовишко

📌Караванот на СДСМ, „Рамо до рамо до победа“ денеска беше и Радовиш и Ново Село.Потпретседателот на СДСМ Стефан Богоев беше со граѓаните на Радовиш.

Во Ново Село рамо до рамо со граѓаните беа членот на комисијата за земјоделство на СДСМ Гоце Георгиевски, заедно со Борче Хаџиев.

💬Исклучително важна за нас е пораката дека САД силно ќе ја поддржат европската иднина на земјава, реформите и чекорите за полноправно членство во ЕУ. Тоа е уште една потврда за исправните политики на СДСМ но и за вистинскиот правец по којшто ја движиме земјата.

Членството во ЕУ значи подобар животен стандард, ама и значи подобро образование, нови шанси за младите, пристап до фондови за подобар, европски систем со нови и добро платени работни места дома, во нашата татковина.

И додека поддршката за продолжување на европскиот пат доаѓа од најважните стратешки партнери и сојузници на земјава, на нашата домашна политичка сцена против ЕУ се Христијан Мицкоски и Димитар Апасиев, кои како антиЕУ и антиНАТО политичари го блокираат и опструираат секој напредок за граѓаните и државата.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s