(Видео) Имаме зголемување кај минималната плата за 100%, просечната плата за повеќе од 50%, Минималната пензија за 47%, просечната пензија 60% а Истовремено е намалена невработеноста за 8%

Ковачевски од денешната трибина “Резултати што прават разлика”

“Нашите политики даваат резултати, а тие резултати прават разлика!

Минималната плата ја покачивме на 20.750 денари што е покачување од 100%. Ја зголемивме и просечната плата за повеќе од 50% и сега таа изнесува 34.000 денари. Не ги заборавивме и пензионерите. Минималната пензија е зголемена за 47%, а просечната пензија е зголемена за 60%. Истовремено ја намаливме и невработеноста за 8%.

За нашите граѓани и домаќинства успеавме да обезбедиме енергенси и електрична енергија и тоа по најниски цени. Посветено работиме на нашата енергетска транзиција и кон обезбедувањето на енергетска независност.

Нашите граѓани заслужуваат да живеат во европска држава, со европски стандарди, овде дома.

Имаме резултати кои прават разлика!”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s