(Видео) Лорин од Шведска – годинешна победничка на „Евровизија“

Досега, Ирска беше земја со најмногу победи на Евровизија, победувајќи во 1970, 1980, 1987, 1992, 1993, 1994 и 1996 година.

Лорин синоќа и ја обезбеди седмата победа на Шведска, израмнувајќи се со досегашната земја рекордер.

Првата победа Швеѓаните ја постигнаа во 1974 година со песната „Waterloo“ од „ABBA“, која стана еден од најголемите хитови во историјата на Евровизија.

Други победи на оваа земја беа во 1984, 1991, 1999, 2012 и 2015 година.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s