(Видео) Почина Ферус Мустафов

Почина виртуозот кој не свиреше по ноти – Ферус Мустафов

Виртуозниот сестрано надарен музичар Ферус Мустафов ја изгуби битката со болеста и почина утринава.

Мустафов е син на Илми Јашаров, познатиот автор на Штипскиот чочек и човекот кој саксофонот го внесе во народната музика…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s