(Видео) Ферари Монца направено во целосна големина од лего коцки!

Ферари Монца направено во целосна големина од лего коцки!

Автомобилот е изграден со помош на дизајнерите на Ферари. Биле потребни 339 дена за да се заврши со вкупно 383.610 лего коцки. Тркалата и управувачот се оригиналните што се користат во вистинскиот автомобил. Ферарито од лего ќе биде изложено во забавниот парк Билунд – Данска.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s